Molly-Kolik

Molly kan konsten att hålla matte på tårna.
Igår hann jag inte mer än komma och sätta mig på jobbet förens Emma ringde och sa att det var nått galet med Molly. Jag, som inte kunde komma loss på stört, ringde till min kära svägerska Johanna.
Helt riktigt, Molly hade ett fullt pågående kolikanfall med alla ingredienser. Gasklocka, förstoppningn och allmänt nersatt.
Denna häst, som har en högre smärttröskel än vad jag trodde var möjligt har aldrig ont. Så när hon väl visar att det är nått som är fel gäller det att ta henne på allvar.

Vi har spenderat hela natten på kliniken. Och jag kunde inte haft bättre sällskap. Johanna jobbar för Björn och Sara imellanåt, så hennes kompetens är stor.
20 liter dropp, sondad två ggr, ute och prommenerat varannan timme. Så har natten sett ut.
Sara kom ut vid sex imorse och gjorde en koll på henne. Förstoppningen hade bytt läge, men den hade inte kommit ut. Men vi fick iallafall åka hem. Så förmiddagen har spenderats mestadels i stallet. Promenerat med Molly en gång i timmen. Hon är bättre, men inte bra.

Johanna har varit hemma och sovit lite, och nu kommer hon och byter av mig, jag måste åka och jobba igen. Jag hoppas att hon piggnar till under eftermiddagen/kvällen, en natt till på kliniken vill jag inte ha. Även om det både serverades middag, kladdkaka och kaffe.

Jag har världens bästa svägerska, och världens bästa veterinärer.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *