Välbehövligt regn.

Verkar som det äntligen ska regna lite. Blir inget hö annars, och det låter i mina öron som en förbannat dyr vinter. Så ett par mm uppskattas, iallafall på denna gården.

Idag ska Magnolia putsas inför besöket hos Vet Sara Rahm imorgon. Det är dags för inseminering och jag har ju efter många om och men valt hingst. Den 9-åriga De Niro sonen Dalwhinnie. Han har fått finfina utlåtande på karaktär och temperament, och alla som träffat Magnolia vet ju att hon är vass nog i sig själv. Så en lugn och harmonisk hingst är en självklarhet. Sen gillar jag modellen av häst, långbent sportmodell. Rör sig med en sån lätthet, bara dansar fram. Han är en av de få hingstar som fixar att tävlas och va i avel samtidigt, och det för mig tyder på ett stabilt huvud. Tror och hoppas det kan bli bra.
Han första årgång föl går tre-årstest iår. Och jag har kikat lite på resultaten. Har hittat fyra diplom avkommor och det bådar ju gott. Visst fanns det en del bottenskarp med hans namn på, men de var alla under 1,60 så antagligen inte färdiga för att visas, de får kanske revansch till kvaliteten nästa år istället.
Får hoppas detta går smidigt, förra gången tog hon ju sig direkt.

Och när vi ändå är inne på ämnet inseminering så blir det nog, om inga under inträffar, det för mig och Chista till hösten oxå. Ska ta en massa prover här nu under sommaren, kommer inte ha nått blod kvar. Ska även äta hormoner för att öka våra chanser att eventuellt lyckas på egen hand. Men om det inte blivit nått till Augusti så är det IVF som gäller. Känns skönt att det känns som att det både finns en lösning och ett slut på allt det här.Är så trött på alla dessa läkarebesök, dessa nålar och alla piller. Det enda vi ville var ju att bilda familj, hur jävla svårt kan det va???!!! Men jag har bestämt att både jag och Magnolia ska ha varsin bebis till nästa sommar. Känns som en bra planering.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *